Vooropleiding Theater Zone1380

Over Vooropleiding Theater Zone1380
Hé leergierige theaterliefhebber! Vind jij theater leuk en wil je ontdekken of je er iets mee kan? Vooropleiding Theater Zone1380 staat voor: oriënteren, ontwikkelen en onderzoeken. De verschillende lessen en projectweken hebben als doel je te laten kennismaken welke wegen er binnen het theatervak allemaal zijn. Wij willen ervoor zorgen dat je je ‘rol’ kan vinden in het theatervak. Voor of juiste achter de schermen.

Op Vooropleiding Theater Zone1380 krijg je onder andere les in schrijven, cabaret, improvisatie, mime, spelles, dramaturgie, camera acteren zakelijke training en performance. Het is een breed opgezet voorbereidend jaar waarin je de kans krijgt om zich je oriënteren, ontwikkelen en onderzoeken.

Auditie begeleiding voor hbo-kunstvakonderwijs
Als je ervoor kiest om tijdens het lesjaar auditie te gaan doen voor hbo-kunstvakonderwijs bieden wij begeleiding en hulp ter voorbereiding op de audities. Voor verschillende vakgebieden staat er een docent klaar om je te helpen met performances, monologen, teksten en andere opdrachten. Een overzicht van ex-leerlingen die inmiddels zijn gaan studeren aan hbo-kunstvakopleidingen kun je hier vinden.

Auditie doen voor Vooropleiding Theater Zone1380
Bij de audities van Vooropleiding Theater Zone1380 zijn de intrinsieke motivatie en inzet van de potentiële leerling een belangrijk onderdeel. Uiteraard wordt er bij de auditie ook gekeken naar werkbaarheid en eigenheid. Als de potentiële leerling op deze onderdelen een positieve beoordeling heeft, is hij/zij/die volgens de auditie commissie geschikt voor het volgen van Vooropleiding Theater Zone1380. Pas als het inschrijfformulier is ingevuld, is de inschrijving van de leerling definitief. Plaatsing in de klas gaat op volgorde van inschrijving. Dus wacht niet te lang met inschrijven! In de klas is plek voor een beperkt aantal leerlingen.

Inschrijven voor een auditie kan op deze pagina. Daar is ook nog meer informatie te vinden over de auditie.

(Vanwege grote interesse voor Vooropleiding Theater Zone1380 hanteren wij voor lesjaar 23/24 niet het reglement van inschrijving zowel bij een positief als negatief studieadvies. Dit deden wij wel voor lesjaar 22/23. Inschrijven voor lesjaar 23/24 gaat enkel met een positief studieadvies.)

Tussenjaar (deeltijdopleiding)
Wij zijn een CRKBO-erkende opleiding en zijn dus geregistreerd in het register kort beroepsonderwijs. Vooropleiding Theater Zone1380 is bedoeld als een tussenjaar. Inschrijven gaat dus niet via Studielink.  

Kosten
€ 3000,- voor het hele lesjaar (inclusief voorstellingsbezoek en projectweken)

Praktische informatie:
16 uur per week intensieve lessen (en begeleiding naar audities)
Periode: september tot en met april
Lesdagen: ma/di/woe
Studiebelasting: 16 uur per week aan intensieve lessen. Daarnaast heb je minimaal een dagdeel nodig voor je huiswerk en eventueel tijd voor je voorbereiding op audities voor hbo-kunstvakonderwijs.
Leeftijd: 16-26 jaar
Locatie: Achtergracht 13, 1381 BK in Weesp.

Studiegids studiejaar 2022-2023

Zone 1380 Studiegids 22-23 def