Vooropleiding Theater Zone1380

INSCHRIJVEN VOOR SEIZOEN 22/23 KAN PER JANUARI 2023

Over Vooropleiding Theater Zone1380
Hé leergierige theaterliefhebber! Vind jij theater leuk en wil je er meer over leren?! Op Vooropleiding Zone 1380 krijg je de kans om een jaar te oriënteren, onderzoeken en ontwikkelen van je eigen signatuur, smaak en talenten. We willen je graag kennis laten maken alle kanten van theater. Daarom krijg je bij ons veel verschillende  theatervakken. De vakken die wij aanbieden zijn bijvoorbeeld theatermaken, schrijven, cabaret, improvisatie, mime, acteurstraining en performance. Daarnaast zijn er ook theorievakken als dramaturgie en repertoirekennis. Je krijgt les van professionele docenten uit de theaterwereld.

Oriënteren | Ontwikkelen | Onderzoeken
Belangrijke onderdelen van Vooropleiding Theater Zone1380 zijn oriënteren, ontwikkelen en onderzoeken. De lessen zijn procesgericht en hebben als doel om je te laten kennismaken welke wegen er binnen het theatervak allemaal zijn. Daarom bieden wij veel verschillende vakken aan om je zo’n breed mogelijk beeld te geven.

Vooropleiding Theater Zone1380 is geen opleiding die je het vak in schopt. Dat leer je in vier jaar tijd op een toneelschool of ander een hbo-kunstvakonderwijs opleiding die past bij jouw talent(en) en ambitie(s). Wij zijn ervoor om het plezier dat je hebt in theater aan te scherpen zodat je gaat snappen wat je aan het doen bent.

Verschil met andere theater vooropleidingen
De drempel om Vooropleiding Theater Zone1380 te volgen ligt lager dan bij andere theater vooropleidingen. Wij zijn namelijk een procesgerichte opleiding. Dit doen wij omdat we het belangrijk vinden om (jong)talent een plek te bieden en procesgericht te kunnen werken. Daarin onderscheiden wij ons van andere theater vooropleidingen die vooral resultaatgericht zijn en waar de drempel dus hoger ligt.

Dat de drempel lager ligt, wil niet zeggen dat de kwaliteit van de opleiding ook lager is. Wij zijn een professionele opleiding, werken keihard en verwachten daarom 100% inzet van studenten.

Auditie begeleiding voor hbo-kunstvakonderwijs
Als je ervoor kiest om tijdens het studiejaar auditie te gaan doen voor hbo-kunstvakonderwijs,  begeleiden we jou naar de audities. Voor elk vakgebied staat een docent klaar om je te helpen met performances, monologen, teksten en andere opdrachten. Een overzicht van ex-studenten die inmiddels zijn gaan studeren aan hbo-kunstvakopleidingen kun je hier vinden.

Deeltijd opleiding
Wij zijn een CRKBO-erkende opleiding en zijn dus g
eregistreerd in het register kort beroepsonderwijs. Vooropleiding Theater Zone1380 is bedoeld als een tussenjaar.

Kosten
€ 3000,- voor het hele lesjaar (inclusief voorstellingsbezoek en masterclasses)

Praktische informatie: 
16 uur per week intensieve lessen (en begeleiding naar audities)
Periode: september tot en met april
Lesdagen: ma/di/woe
Studiebelasting: 16 uur per week aan intensieve lessen. Daarnaast heb je minimaal een dagdeel nodig voor je huiswerk en eventueel tijd voor je voorbereiding op audities voor hbo-kunstvakonderwijs.
Leeftijd: 16-26 jaar
Locatie: Achtergracht 13, 1381 BK in Weesp.Studiegids studiejaar 2022-2023
Zone 1380 Studiegids 22-23 def