Over onze vooropleiding

Het studiejaar 20/21 is in volle gang, maar je kunt je nu alvast aanmelden voor de audities voor het studiejaar van 21/22. De studie begint in september 2021. In het nieuwe studiejaar bieden wij een intensiever aanbod van 4 dagen les per week in plaats van 3.

OVER ONZE VOOROPLEIDING

Ben je tussen de 17-26 jaar en wil je van theater je vak maken? Wil je bijvoorbeeld professioneel acteur worden en ben je nog niet aangenomen bij een HBO kunstopleiding? Wil je je verder ontwikkelen, kunnen experimenteren, onderzoeken en intensieve begeleiding krijgen bij jouw audities en ambities? Geef je dan op voor onze Vooropleiding Theater.

Onze CRKBO geregistreerde vooropleiding is een intensieve opleiding van 20 uur per week in één jaar. De lessen zijn op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Het is een dus een volwaardige studie die veel tijd zal vergen. De Vooropleiding Theater Zone1380 staat voor vakmanschap, persoonlijke begeleiding en het onderzoeken/ontwikkelen van je eigen signatuur. De focus ligt op acteren, maar daarnaast ook op theatermaken, regisseren en doceren. Het is bedoeld als tussenjaar voor iedereen die naar het (HBO) kunstvakonderwijs wil doorstromen. Leerlingen combineren de vooropleiding vaak met werk in het weekend. Houd er rekening mee dat je nog een dagdeel nodig hebt voor zelfwerkzaamheid en het voorbereiden van je audities.

Ieder jaar worden er meerdere leerlingen van onze Vooropleiding aangenomen op het HBO kunstonderwijs in het land. Wij werken zo vaak met je als nodig is om je op de beste manier voor te bereiden op je audities en je ontdekt in dit jaar ook of het theatervak geschikt voor je is, en welke route daarin bij jou past. Aangenomen worden op het HBO is nog maar het begin. Sommige leerlingen komen er op onze vooropleiding achter dat ze een andere route willen nemen richting het theater, in dit jaar ontdek je echt waar jouw talenten en valkuilen zitten. Onze kracht zit in onze kleinschalige 1 op 1 benadering om met jou te kijken naar je ambities en audities.

We hebben diverse docenten die allemaal zelf werkzaam zijn in het vak, met een vakkenpakket dat nauw aansluit op de vakken in het HBO en een groot deel auditiebegeleiding. We hebben contact met alle toneelscholen. Je krijgt ieder lesblok (van 7 weken) een aantal verschillende vakken. Aan het einde van een lesblok geef je een presentatie voor publiek en je bent welkom om eigen initiatieven te ontwikkelen. Daarnaast ga je samen met de klas naar minimaal twee voorstellingen met een nabespreking, krijg je hulp bij eventuele castings en houden we de audities en open dagen van de HBO toneelscholen goed in de gaten met je.

In het kort, studiejaar 21/22: 
20 uur per week intensieve lessen en individuele begeleiding naar audities
Periode: september tot en met mei
Lesdagen: ma/di/woe/do
Leeftijd: 17-26 jaar
Kosten: € 3000,- voor het hele lesjaar, inclusief alle extra’s zoals minimaal twee voorstellingen met een nabespreking, extra hulp bij eventuele castings, zonodig extra repetities buiten het schema om

De studiebelasting is 20 uur per week aan intensieve lessen en individuele begeleiding naar audities. Daarnaast heb je minimaal een dagdeel nodig voor je huiswerk en uiteraard tijd voor je voorbereiding op audities.