De vooropleiding

Onze vooropleiding biedt een gevarieerd vakkenpakket aan, onderwezen door professionele docenten uit de theaterwereld. We begeleiden je intensief naar je audities. Beter kun je je niet voorbereiden!  Je krijgt individuele hulp met je monologen en performances voor je audities.

Persoonlijke aandacht en individuele begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel en zorgen voor optimale creativiteit en spelplezier in de lessen. Na elk les blok evalueren we zowel je vakinhoudelijke ontwikkeling (lesinhoud) als je professionele ontwikkeling (voorbereiding, werkhouding en ambities). Hierdoor wordt goed zichtbaar wat je werkpunten zijn en waar je staat. De lessen zijn intensief, zowel geestelijk als fysiek. Het is dus belangrijk dat je als student goed tegen een stootje kan. Je krijgt les van docenten die in het theaterlandschap werkzaam zijn; acteurs, theatermakers, cabaretiers, regisseurs, zangers, schrijvers, dramaturgen, performers.

Je krijgt les op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. We verwachten uiteraard ook dat je buiten de lestijden tijd gebruikt om je teksten te leren, je voor te bereiden, je audities gaat voorbereiden en ander eigen werk. We bereiden je voor op het HBO dat nog meer uren en inzet van je zal vragen.

Vakken en docenten van het afgelopen jaar:

Spel
Tekst en Spel: Lieke-Rosa Altink
Elementair spel en Improvisatie: Steef Verheijen
Spelen en Maken: René van Zinnicq Bergmann
Tekst en Spel: Roy Baltus
Performance: Judith Hazeleger
Spel en Regie: Hanneke Braam
Fysiek en Stem
Zang: Nelleke Kuipers
Dynamische Training: Marc Wortel
Afrikaanse dans: John Kayongo
Maskerspel: Frans Krom
Mime: Anastasiia Liubchenkko
Dans: Suzanne Zeegers
Cabaret
Cabaret en Kleinkunst: Jessica Borst en Sara Kroos
Cabaret: Kirsten van Teijn
Liedschrijven en -performance: Anne van Rijn
Camera
Camera-acteren: Maarten Wansink
Camera-acteren audities: Roos Netjes
Wij houden nu audities voor het komende studiejaar: KLIK HIER