De vooropleiding

Onze vooropleiding biedt een gevarieerd vakkenpakket aan, onderwezen door professionele docenten uit de theaterwereld. We coachen je tot aan de auditie stip. Beter kun je je niet voorbereiden! Naast de reguliere lessen sta je regelmatig op het toneel. Elk lesblok sluiten we af met een werkpresentatie. Je krijgt individuele hulp met je monologen en performance voor je audities.

Persoonlijke aandacht voor de spelers en individuele begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel en zorgen voor optimale creativiteit en spelplezier in de lessen. Na elk les blok evalueren we zowel je vakinhoudelijke ontwikkeling (lesinhoud) als je professionele ontwikkeling (voorbereiding, werkhouding, communicatie, flexibiliteit, pro-activiteit). Hierdoor wordt goed zichtbaar wat je werkpunten zijn en waar je staat. De lessen zijn behoorlijk intensief, zowel geestelijk als fysiek. Het is dus belangrijk dat je als student goed tegen een stootje kan.

De vooropleiding wordt geleid door artistiek leider Daniëlle Meyer en zakelijk leider Pascal van Dijk. Daarnaast krijg je les van andere mensen uit het vak: acteurs, theatermakers, cabaretiers, regisseurs, zangers, schrijvers, dramaturgen, dansers enz.

Je krijgt les op de maandag, dinsdag en woensdag. Je hebt thuis minimaal nog een dagdeel nodig om je teksten te leren, je voor te bereiden, uiteraard aan je audities te werken en ander eigen werk. Leerlingen werken vaak in het weekend en hebben minimaal drie dagen nodig doordeweeks om aan hun doelstellingen te komen, houd er rekening mee dat het een intensieve tijd is. We bereiden je voor op het HBO dat nog meer uren en inzet van je zal vragen.

Vakken en docenten:
Camera-acteren audities: Roos Netjes
Uitvoerend spel: René van Zinnicq Bergmann
Spel en dialogen: Roy Baltus
Performance voor auditie: Emiel de Jong
Elementair spel en contact impro: Steef Verheijen
Uitvoerend spel (bestaande tekst): Lieke-Rosa Altink
Spel / Eenakters / Regieprakticum: Hanneke Braam
Meyerhold / Fysiek: Marc Wortel
Cabaret en Kleinkunst: Jessica Borst en Sara Kroos
Liedperformance en Stem: Nelleke Kuipers
Afrikaanse dans: John Kayongo
Camera-acteren II: Annemieke Elstak
Performance en maken: Judith Hazeleger
Schrijven: Titia Rieter
Maskerspel: Frans Krom
Mime: Anastasiia Liubchenkko
Dans: Suzanne Zeegers
Dialogen/Stanislavski/cultureel ondernemen: Danielle Meyer

In september 2021 begint weer een nieuw studiejaar. Je kunt je nu aanmelden om in het voorjaar van 2021 auditie te doen: KLIK HIER