Vooropleiding Theater Zone1380

Studieprogramma
Het studiejaar loopt van september t/m april. Gedurende deze maanden doorloop je vier lesblokken met verschillende theatervakken onderwezen door professionele docenten uit de theaterwereld. Voor een overzicht van de lessen kijk op deze pagina. Ieder jaar wordt het rooster iets aangepast. Naast de regulieren lessen zijn er gedurende het studiejaar ook twee masterclasses. Het jaar wordt afgesloten met een afstudeervoorstelling.

Ieder les blok duurt +- 7 weken en wordt afgesloten met een evaluatiegesprek met de student en de mentor. Onze opleiding hecht waarde aan veel persoonlijke aandacht en individuele begeleiding, wij willen zorgen voor optimale creativiteit en spelplezier in de lessen. Daarom is er veel ruimte voor reflectie. Na elk lesblok evalueren we zowel je vakmatige ontwikkeling als je persoonlijke ontwikkeling (voorbereiding, werkhouding en ambities). Je werkpunten zijn hierdoor goed zichtbaar en je kunt met meer focus en aandacht door ontwikkelen.

Oriënteren, ontwikkelen en onderzoeken
Belangrijke onderdelen van Vooropleiding Theater Zone1380 zijn oriënteren, ontwikkelen en onderzoeken. De lessen zijn procesgericht en hebben als doel om je te laten kennismaken welke wegen er binnen het theatervak allemaal zijn. Daarom bieden wij veel verschillende vakken aan om je zo’n breed mogelijk beeld te geven.

De drempel om Vooropleiding Theater Zone1380 te volgen ligt lager dan bij andere theatervooropleidingen. Dit doen wij omdat we het belangrijk vinden om (jong)talent een plek te bieden en procesgericht te kunnen werken. Daarin onderscheiden wij ons van andere theatervooropleiding die meer resultaatgericht zijn en waar de drempel hoger ligt.

Dat de drempel lager ligt, wil niet zeggen dat de kwaliteit van de opleiding ook lager is. Wij zijn een professionele opleiding, werken keihard en verwachten daarom 100% inzet van onze studenten.

Auditie begeleiding voor hbo-kunstvakonderwijs
Als je ervoor kiest om in het studiejaar auditie te gaan doen voor hbo-kunstvakonderwijs,  begeleiden we jou intensief naar de audities. Voor elk vakgebied staat een docent klaar om je te helpen met performances, monologen, teksten en andere opdrachten. Een overzicht van ex-studenten die inmiddels zijn gaan studeren aan hbo-kunstvakopleidingen kun je hier vinden.

Studiebelasting
Een lesweek bestaat uit drie dagen (ma/di/wo). Zo kun je al student nog (bij)baantje hebben naast je studie. Houd er wel rekening mee dat je buiten de lestijden tijd gebruikt om je teksten te leren, voorbereiding op de lessen, huiswerkopdrachten en eventuele auditievoorbereiding en -begeleiding.

Aanwezigheid
Theatermaken doe je samen. Het is daarom erg goed om te beseffen dat wij van aankomende studenten verwachten dat zij, na toelating en inschrijving, verwacht worden om zich 100% in te zetten voor het studiejaar en de verschillende lessen.

Kosten
3000,- voor een studiejaar (sep t/m april). Dat is inclusief voorstellingbezoeken en twee masterclasses. Voor wie zich voor 08 juli inschrijft, is er een zomerkorting van 50,-.

Onbeantwoorde vragen
Voor vragen over Vooropleiding Theater Zone1380 mail gerust naar directeur Madelief Klunder. Zij is er om al je vragen over de opleiding te beantwoorden. Madelief is te bereiken op madelief@zone1380.nl