Inschrijven selectiedag studiejaar 2024/2025

Vanaf januari 2024 kun je je aamelden voor de selectiedagen van seizoen 24-25. Wil je op de hoogte worden gehouden van de aanmelding? Stuur een mailtje naar madelief@zone1380.nl

Bij de selectiedagen van Vooropleiding Theater Zone1380 zijn de intrinsieke motivatie en inzet van de potentiële leerling een belangrijk onderdeel. Uiteraard wordt er daarnaast ook gekeken naar werkbaarheid en eigenheid. Plaatsing in de klas gaat op volgorde van inschrijving. Dus wacht niet te lang met inschrijven!

Voor de selectie:
Je schrijft je in via het formulier onderaan deze pagina en ontvangt (max 3 werkdagen daarna) een bevestigingsmail en een appje (onze mail komt nog wel eens in de spam). In de bevestigingsmail vind je een bestand met monologenteksten. De monoloog voer je uit tijdens je selectie. Wees gerust: stel je niet in op dat je tijdens je auditie een vlekkeloze uitvoering doet van de monoloog. Dat hoeft ook niet. De monoloog legt een basis waarmee de speldocent met je aan het werk gaat. We streven niet naar perfectie, maar naar werkbaarheid.

De selecties zijn in een groepje met meerdere auditanten. Voor deze groepjes hanteren wij een maximaal aantal personen per auditie. Dus geeft aan op welke dagen je beschikbaar bent.

Tijdens de selectie:
De secetie bestaat uit drie onderdelen.
1) Je werkt met de speldocent aan de monoloog;
2) Je gaat aan de slag met een maakopdracht;
3) Je voert je een gesprek over je motivatie en je kunt vragen stellen die hebt over de opleiding. 

Na de selectie
Na de selectie krijg je bericht of je bent toegelaten op Vooropleiding Theater Zone1380. Dit besluit wordt onderbouwd d.m.v. feedback en een reflectie op basis van wat je hebt laten zien bij de selectie. Als je toegelaten bent, krijg je per email een inschrijfformulier toegestuurd. Deze moet worden ingevuld om de inschrijving definitief te maken.

Ons doel is om jongeren die de ambitie hebben om iets met theater te doen een plek te bieden om een jaar lang te kunnen ontwikkelen, onderzoeken en oriënteren. Het liefst bieden wij iedereen een kans, je moet immers ergens kunnen beginnen. In de klas is plek voor een beperkt aantal leerlingen om de leskwaliteit en individueel werken te kunnen waarborgen. Dus vol = vol.