Vooropleiding Theater Zone 1380

Ben je tussen de 17-24 jaar en sta je stevig in je schoenen? Wil je b.v. professioneel acteur worden en ben je nog niet aangenomen bij een HBO kunstopleiding? Wil je je verder ontwikkelen, kunnen experimenteren, onderzoeken en intensieve begeleiding krijgen bij jouw audities en ambities? Geef je dan op voor onze Vooropleiding Theater.

Onze CRKBO geregistreerde vooropleiding is een intensieve opleiding van 20 uur per week in één jaar. De lessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag in ons eigen Theaterpand te Weesp. De Vooropleiding Theater Zone1380 staat voor vakmanschap, persoonlijke begeleiding en het onderzoeken/ontwikkelen van je eigen signatuur. De hoofdfocus ligt op acteren, maar daarnaast ook op theatermaken, regisseren en doceren. Het is bedoeld als tussenjaar voor iedereen die naar het (HBO) kunstvakonderwijs wil doorstromen. Leerlingen combineren de vooropleiding vaak met werk in het weekend. Houd er rekening mee dat je nog een dagdeel nodig hebt voor zelfwerkzaamheid en het voorbereiden van je audities.

Ieder jaar worden er meerdere leerlingen van onze Vooropleiding aangenomen op het HBO kunstonderwijs in het land. Wij werken zo vaak met je als nodig is om je op de beste manier voor te bereiden op je audities en je ontdekt in dit jaar ook of het theatervak geschikt voor je is, en welke route daarin bij jou past. Aangenomen worden op het HBO is nog maar het begin. Sommige leerlingen komen er op onze vooropleiding achter dat ze een andere route willen nemen richting het theater, in dit jaar ontdek je echt waar jouw talenten en valkuilen zitten. Onze kracht zit in onze diverse docenten uit de praktijk, ons netwerk en onze kleinschalige 1 op 1 benadering om met jou te kijken naar je ambities en audities.

Artistiek leider van de opleiding is Daniëlle Meyer, directeur van Zone 1380. Daniëlle studeerde af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en is naast docent en ondernemer ook televisiemaker. Ze was jarenlang hoofdredacteur NPO 3 bij de Avro en heeft in 2011 onze theaterschool opgezet die in korte tijd een enorme groei heeft doorgemaakt. De zakelijk leider is Pascal van Dijk. Daarnaast hebben wij diverse docenten die allemaal zelf werkzaam zijn in het vak, met een vakkenpakket dat nauw aansluit op de vakken in het HBO en een groot deel auditiebegeleiding. We hebben contact met alle toneelscholen en mensen uit het vak. Je krijgt ieder lesblok (van 8 weken) een aantal verschillende vakken. Aan het einde van een lesblok geef je een presentatie voor publiek en je bent welkom om eigen initiatieven te ontwikkelen. Daarnaast ga je samen met de klas naar minimaal twee voorstellingen met een nabespreking, krijg je hulp bij eventuele castings en houden we de audities en open dagen van de HBO toneelscholen goed in de gaten met je.

Vakken en docenten:
Spel, auditiebegeleiding en monologen: Roy Baltus
Elementair spel en contact impro: Steef Verheijen
Uitvoerend spel (bestaande tekst): Lieke-Rosa Altink
Spel / Eenakters / Regieprakticum: Hanneke Braam
Meyerhold / Fysiek: Marc Wortel
Cabaret en Kleinkunst: Jessica Borst en Sara Kroos
Liedperformance en Stem: Nelleke Kuipers
Afrikaanse dans: John Kayongo
Camera acteren: Annemieke Elstak
Performance en maken: Judith Hazeleger
Schrijven: Titia Rieter
Maskerspel: Frans Krom
Mime: Anastasiia Liubchenkko
Dans: Suzanne Zeegers
Dialogen/Stanislavski/cultureel ondernemen: Danielle Meyer
Wat: 20 uur per week intensieve lessen en individuele begeleiding naar audities
Periode: september 2019 – mei 2020
Lesdagen: maandag t/m woensdag en een dagdeel zelfwerkzaamheid thuis of op school
Leeftijd: 17-24 jaar
Kosten: €3000,- voor het hele lesjaar, inclusief alle extra’s.

De lesdagen: 

Maandag van 10u tot 16u lessen en van 16u tot 18u atelier (repetities, tekst leren, voorbereidend werk)

Dinsdag van 10u tot 16u lessen.

Woensdag van 10u tot 15u lessen.

Daarnaast heb je minimaal een dagdeel nodig voor je huiswerk en uiteraard tijd voor je voorbereiding op audities.

Schrijf je nu in om auditie te doen, de laatste kans is op 7 september 2019. Kun je die dag niet? Neem contact met ons op en we denken met je mee!