Vooropleiding Theater Zone 1380

 

Ben je tussen de 17-24 jaar en sta je stevig in je schoenen? Wil je professioneel acteur worden en ben je nog niet aangenomen bij een HBO kunstopleiding? Wil je je verder ontwikkelen, kunnen experimenteren en intensieve begeleiding krijgen bij jouw audities en ambities? Geef je dan op voor een auditie voor onze Vooropleiding Theater.

Onze CRKBO geregistreerde vooropleiding is een intensieve opleiding van 16 uur per week in één jaar. De lessen zijn op maandag en dinsdag in ons eigen Theaterpand te Weesp. De Vooropleiding Theater Zone1380 staat voor vakmanschap, persoonlijke begeleiding en het onderzoeken/ontwikkelen van je eigen signatuur. De hoofdfocus ligt op acteren, maar daarnaast ook op theatermaken, regisseren en doceren. Het is bedoeld als tussenjaar voor iedereen die naar het (HBO) kunstvakonderwijs wil doorstromen. Leerlingen combineren de vooropleiding vaak met werk in het weekend. Houd er rekening mee dat je nog een dagdeel nodig hebt voor zelfwerkzaamheid en het voorbereiden van je audities.

Ieder jaar worden er meerdere leerlingen van onze Vooropleiding aangenomen op het HBO kunstonderwijs in het land. Wij werken zo vaak met je als nodig is om je op de beste manier voor te bereiden op je audities en je ontdekt in dit jaar ook of het theatervak geschikt voor je is, en welke route daarin bij jou past. Aangenomen worden op het HBO is nog maar het begin. Sommige leerlingen komen er op onze vooropleiding achter dat ze een andere route willen nemen richting het theater, in dit jaar ontdek je echt waar jouw talenten en valkuilen zitten. Onze kracht zit in onze diverse docenten uit de praktijk, ons netwerk en onze kleinschalige 1 op 1 benadering om met jou te kijken naar je ambities en audities.

Je hoofddocent is Daniëlle Meyer, directeur van Zone 1380. Daniëlle studeerde af als dramadocent aan de Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en is naast docent ook televisiemaker. Ze was jarenlang hoofdredacteur NPO 3 bij de Avro en heeft in 2011 onze theaterschool opgezet die in korte tijd een enorme groei heeft doorgemaakt. Daarnaast hebben wij diverse docenten die allemaal zelf werkzaam zijn in het vak, met een vakkenpakket dat nauw aansluit op de vakken in het HBO en een groot deel auditiebegeleiding. We hebben nauw contact met alle toneelscholen en mensen uit het vak. Je krijgt ieder lesblok (van 8 weken) een aantal verschillende vakken. Aan het einde van een lesblok geef je een presentatie voor publiek en je bent welkom om eigen initiatieven te ontwikkelen in ons theater. Daarnaast ga je samen met de klas naar minimaal twee voorstellingen met een nabespreking, krijg je hulp bij eventuele castings en houden we de audities en open dagen van de HBO toneelscholen goed in de gaten met je.

Vakken en docenten:
Spel, auditiebegeleiding en monologen: Roy Baltus
Elementair spel en contact impro: Steef Verheijen
Uitvoerend spel (bestaande tekst): Lieke-Rosa Altink
Spel / Eenakters / Regieprakticum: Hanneke Braam
Meyerhold / Fysiek: Marc Wortel
Spelplezier / Fysiek: Ted Keijser
Cabaret en Kleinkunst: Jessica Borst en Sara Kroos
Muziektheater en zang: Maarten Hopman
Liedperformance en Stem: Nelleke Kuipers
Afrikaanse dans: John Kayongo
Camera acteren: Melody klaver (ovb)
Performance en maken: Judith Hazeleger
Schrijven: Lisa Weeda
Maskerspel: Frans Krom
Fysiek bewustzijn/Dans: Resa Oomen
Mime: Anastasiia Liubchenkko
Dans: Suzanne Zeegers
Dialogen/Stanislavski/cultureel ondernemen: Danielle Meyer
Clowns: Martijn van der Veen
Eindejaars productie: Sharon Varenkamp

Wat: 16 uur per week intensieve lessen en individuele begeleiding naar audities
Periode: september 2018 – april 2019
Lesdagen: maandag van 10u tot 18u en dinsdag van 10u tot 18u, met minimaal een extra dagdeel zelfwerkzaamheid thuis of op school
Leeftijd: 17-24 jaar
Kosten: €2500,- voor het hele lesjaar, inclusief alle extra’s.

Schrijf je nu in op deze site om auditie te doen.