Dit kunnen wij jou bieden

In september 2019 begint weer een nieuw studiejaar. Je kunt nu auditie doen!

Onze vooropleiding biedt een gevarieerd vakkenpakket aan, onderwezen door professionele docenten uit de theaterwereld. We coachen je tot aan de auditie stip. Beter kun je je niet voorbereiden! Naast de reguliere lessen sta je regelmatig op het toneel. Elk lesblok sluiten we af met een werkpresentatie in ons eigen theater. Je krijgt individuele hulp met je monologen en performance voor je audities.

Persoonlijke aandacht voor de spelers en individuele begeleiding staan bij ons hoog in het vaandel en zorgen voor optimale creativiteit en spelplezier in de lessen. Na elk les blok evalueren we zowel je vakinhoudelijke ontwikkeling (lesinhoud) als je professionele ontwikkeling (voorbereiding, werkhouding, communicatie, flexibiliteit, pro-activiteit). Hierdoor wordt goed zichtbaar wat je werkpunten zijn en waar je staat. De lessen zijn behoorlijk intensief, zowel geestelijk als fysiek. Het is dus belangrijk dat je als student goed tegen een stootje kan.

De vooropleiding wordt geleid door Daniëlle Meyer, directeur van Zone 1380. Daarnaast krijg je les van andere mensen uit het vak: acteurs, theatermakers, cabaretiers, regisseurs, zangers, schrijvers, dramaturgen, dansers enz.

Je krijgt les op de maandag, dinsdag en woensdag. Je hebt thuis minimaal nog een dagdeel nodig om je teksten te leren, je voor te bereiden, uiteraard aan je audities te werken en ander eigen werk. Leerlingen werken vaak in het weekend en hebben minimaal drie dagen nodig doordeweeks om aan hun doelstellingen te komen, houd er rekening mee dat het een intensieve tijd is. We bereiden je voor op het HBO dat nog meer uren en inzet van je zal vragen.

Vakken en docenten:
Spel, auditiebegeleiding en monologen: Roy Baltus
Elementair spel en contact impro: Steef Verheijen
Uitvoerend spel (bestaande tekst): Lieke-Rosa Altink
Spel / Eenakters / Regieprakticum: Hanneke Braam
Meyerhold / Fysiek: Marc Wortel
Cabaret en Kleinkunst: Jessica Borst en Sara Kroos
Liedperformance en Stem: Nelleke Kuipers
Afrikaanse dans: John Kayongo
Camera acteren: Annemieke Elstak
Performance en maken: Judith Hazeleger
Schrijven: Titia Rieter
Maskerspel: Frans Krom
Mime: Anastasiia Liubchenkko
Dans: Suzanne Zeegers
Dialogen/Stanislavski/cultureel ondernemen: Danielle Meyer
Clowns: Martijn van der Veen