Melody Klaver

by

Camera acteren

Melody Klaver studeerde af aan de acteursopleiding van de Toneelacademie in Maastricht. Op het International Theatreschool Festival in Amsterdam won ze de Kemna Award voor de beste en meest belovende afstuderende acteur/actrice van Nederland en België 2014, voor haar rol van Irina Arkadina in ‘De Meeuw’ van Tsjechov.

In 2006 was Klaver te zien als Debby in de film Afblijven. Voor deze rol – die haar doorbraak betekende bij het grote publiek – kreeg ze een nominatie voor een Rembrandt Awards. De film won Platina. Ook speelde zij hoofdrollen in de NFTA afstudeerfilm Rollercoaster (2006) en de 11-delige jongerenserie Roes (2008).

Eind 2008 was ze te zien in de film Oorlogswinter van Martin Koolhoven. Ze speelde hierin de rol van Erica van Beusekom, Michiels oudere zus, die verpleegster is. Ze won hiermee een Rembrandt Award. De film won Platina. Begin 2009 was ze, als Pauline Bestevaer, te zien in De hoofdprijs, een 12-delige dramaserie van SBS6.

In april 2010 ging de film Schemer van Hanro Smitsman in première, waar Klaver een hoofdrol in speelt. Ze was op 15 april 2012 te zien in de tv-serie Van God Los als Rochelle in de aflevering ‘Bitchfight’ van Mischa Kamp.

www.melodyklaver.nl