Martijn van der Veen

by

Clowns workshop en improvisatie

Martijn van der Veen studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht.

Na zijn afstuderen in 2004 speelde hij in diverse regies van Arie de Mol, eerst bij Els Inc. (Kasimir & Karoline, Bezoek van een Dame) en tegenwoordig bij Toneelgroep Maastricht (Timon van Athene, De Bezetenen, Mephisto, Verhalen uit het Weense Woud, De opgaande Zon, Vijand van het Volk, Decamerone, De goede mens van Sezuan). Ook was hij te zien bij Oostpool (Dit is Spanje), Theatergroep Suburbia (De Manke, Busbanen en Ara’s Tranen) en De Sterke Verhalen van Thor (in regie van Rosa Peters). Daarnaast doceert Martijn bij Buitenkunst.

Martijn speelde in diverse producties bij TG Sonja waaronder; Demonen en Hooggeëerd Publiek! en het live hoorspel Kunstenaars in Oorlog.

De laatste jaren had een vast contract bij Toneelgroep Maastricht en daarna bij de Appel . In de zomermaanden speelt hij regelmatig jeugdvoorstellingen bij Theatergroep Witte Raaf.

In 2017 speelt Martijn een van de hoofdrollen in de film Mette van regisseur Esther Rots . In de zomer speelt hij in de eenakters van Anton Tsjechov het Huwelijksaanzoek en Over de schadelijkheid van tabak van Jori Hermsen Producties i.s.m Zone 1380.