Jessica Borst

by

cabaret en conference schrijven

Jessica Borst is cabaretregisseur. Ze studeerde o.a theaterwetenschappen en is al jarenlang regisseur van Brigitte Kaandorp, Pieter Derks, Dolf Jansen, Louise Korthals en Sara Kroos. In haar lessen staat de vraag ‘Wie ben je en wat heb je te vertellen’ centraal, een vraag die centraal staat voor het vak als cabaretier. Of je als leerling nu acteur, theatermaker of cabaretier wilt worden, de basis is die van je eigen persoonlijkheid en de invulling van je materiaal. Eigen materiaal schrijven is een onderdeel van de cabaretlessen. Daarnaast wordt er gewerkt aan de verschillende stijlvormen van humor en werken de leerlingen toe naar een presentatie voor publiek. Want ‘the taste of the pudding is in the eating’ juist bij comedy is spelen voor publiek dé testcase voor de maker.